ZgPHP Meetup #26: Back to school

Published: October 11th, 2013

Nakon ljetne pauze u kojoj smo organizirali nekoliko drinkup okupljanja i konferencijske proslave drugog rođendana ZgPHP meetupa, vrijeme je da se vratimo u dobro poznati prostor Mame u Preradovićevoj 18 i nastavimo sa okupljanjima u kojima glavnu riječ imaju naši predavači. Za listopadski meetup smo tako pripremili dva zanimljiva predavanja.

Nikola Plejić - Single sign-on za PHP aplikacije uz SimpleSAMLphp

SAML, OASIS-ov standard za sigurnu razmjenu informacija je jedna od metoda kojom je moguće ostvariti single sign-on – centralni login za više aplikacija neovisno o njihovim fizičkim i virtualnim lokacijama. Zvuči super, ali nije bez mana – specifikacija protokola je ogromna, stvar je daleko od jednostavne i uključuje puno (brrr) XML-a.

Ivan Hušnjak - Mago, Markup Generator for HTML/XML

Mago nije samo alat, to je ujedno i jezik sa svojom sintaksom pa će mnogo developera reći: “Ako već znam HTML, zašto bi sad trebao naučiti Mago?” Istina, ako koristite HTML generatore kako bi generirali gotove webove, onda nećete uštedjeti na vremenu provedenom pisajući neke opskurne kodove.

RSVP Yes?

Nadamo se da smo vas ovime zainteresirali da nam se pridruzite u četvrtak, 17. listopada 2013. godine u Preradovićevoj 18, Zagreb s početkom u 17.30 sati. Javite nam da dolazite kako bi se bolje organizirali i rezervirali dovoljan broj mjesta za neslužbeni dio druženja u Koldingu, Berislavićeva 8 od 19.30 sati.

Prijavi dolazak